Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Πρώην εργοστάσιο της Renault μετατρέπεται σε περιβαλλοντικό σχολείο.

Το πρώην εργοστάσιο της Renault πρόκειται να αποτελέσει ένα πρωτοποριακό σχολείο στη βόρεια γαλλική πόλη Boulogne. Ο Chariter Dalix, μέσω μιας εταιρικής συνεργασίας, μετατρέπει τον χώρο του πρώην εργοστασίου αυτοκινήτων σε ένα κυματοειδές και πανύψηλο κτιριακό συγκρότημα που ευνοεί όχι μόνο την ανάπτυξη χλωρίδας, αλλά ευνοεί και την ανάπτυξη της τοπικής πανίδας.
Το καλύτερο από όλα όμως είναι ότι αυτό θα είναι ένα μέρος το οποίο τα παιδιά θα μαθαίνουν.  Έτσι αντί να μαθαίνουν στο τυπικό σχολικό περιβάλλον, που το σχολείο φαίνεται σαν υποχρεωτική αγγαρεία, θα μπορούν τώρα να παίξουν και να μελετήσουν ανάμεσα στη φύση και να έχουν ίσως πολύ διαφορετική εμπειρία μάθησης. Παρόλο που οι αίθουσες διδασκαλίας βρίσκονται μέσα στο κτίριο, μεγάλη προσοχή δόθηκε στο να υπάρξει μία ανεπαίσθητη μετάβαση μεταξύ του εξωτερικού χώρου με τα παιχνίδια και των αιθουσών διδασκαλίας.
                                                                   
Οι χώροι αναψυχής περικλείονται από μαλακά τοιχώματα και η αρχιτεκτονική των κήπων είναι και κάθετη και οριζόντια. Η επίδραση τόσο πολύ πρασίνου δεν είναι μόνο ξεκάθαρη – για την δημιουργία ενός καθαρού περιβάλλοντος μέσα στη μόλυνση της ζωής των πόλεων -  αλλά επίσης επιτρέπει στα παιδιά να βρίσκονται σε ένα πραγματικό οικοσύστημα, για να καταλάβουν και στη πράξη ποιά είναι η διαφορά μεταξύ καθαρού και μολυσμένου περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου