Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Εσείς πιστεύετε στα Αγρογλυφικά (Crop Circles) ;


ΜΕ τον όρο Αγρογλυφικά (Crop Circles) εννοούμε παράξενους σχηματισμούς που παρατηρούνται συνήθως σε μεγάλες εκτάσεις δημητριακών (συνήθως σιτηρών)  αλλά ορισμένες φορές και σε εκτάσεις καλυμμένες με άμμο ή ακόμη και χιόνι.
Κανείς δε ξέρει το πώς δημιουργούνται, το σίγουρο όμως είναι πως εμφανίζονται ξαφνικά μέσα σε μια νύχτα, προς κατάπληξη και απογοήτευση των καλλιεργητών. Μαρτυρίες μάλιστα αναφέρουν μικρές φωτεινές σφαίρες να πετάνε πάνω από ένα κομμάτι χωραφιού, στο οποίο «αμέσως» μετά εμφανίζεται ένα τέτοιο σχέδιο, πράγμα που μειώνει τον χρόνο σχηματισμού τους σε κάποια λεπτά ως και δευτερόλεπτα!                                                                                                               Μετά την εμφάνιση των αγρογλυφικών σε ένα χωράφι, τα σπαρτά συνήθως θερίζονται, ώστε εξαφανίζονται τα ορατά σημάδια του κύκλου. Όμως και σε αυτές τις περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί πως παραμένει ένα ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Πολλές μαρτυρίες αναφέρουν πως όταν αυτό το χωράφι ξανασπείρεται για την επόμενη σοδειά , τα φυτά στην περιοχή που είχε εμφανιστεί ο κύκλος μεγαλώνουν με πολύ ταχύτερο ρυθμό από ότι τα γύρω τους!                                          
   Στην Ελλάδα τη μοναδική μαρτυρία εμφάνισης Αγρογλιφυκών την είχαμε στις 7 Αυγούστου 2002 στο χωριό Πρίνος Τρικάλων . Εκεί μάρτυρες αναφέρουν πως ένα κυκλικό ΑΤΙΑ προσγειώθηκε σε ένα χωράφι , αφήνοντας μετά την απογείωση ένα σημάδι , έναν κύκλο διαμέτρου 10m , με σπειροειδή σχηματισμό , μέσα στον οποίο τα σπαρτά ήταν πατημένα ! Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι πως σε παρόμοια περιστατικά προσγείωσης ΑΤΙΑ στην Ελλάδα  (περιστατικό Αταλάντης ) τα φυτά μέσα στον κύκλο ήταν καμμένα ή εξαϋλωμένα ! Είναι δηλαδή η μοναδική αναφορά ανά τον κόσμο (το περιστατικό αναφέρεται και σε ξένες σελίδες σχετικές με ΑΤΙΑ αλλά και crop circles ) που συνδέει άμεσα την δημιουργία αγρογλυφικών, γιατί το συγκεκριμένο είχε τα κλασσικά χαρακτηριστικά, με την εμφάνιση ΑΤΙΑ, μια υπόθεση που αρκετοί έχουν κάνει .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου